Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Locuri aproape de Dumnezeu – crovuri si sate izolate

June 3, 2016 - June 5, 2016

Împreună cu colegii de la Alpine Adventure Romania am gândit o experienţă de 3 zile pe urmele bunicilor şi străbunicilor noştri care şi-au stabilit vatra satului în cătune de munte, departe de cotropitori şi stăpâniri potrivnice. Unii dintre ei ne aşteaptă la poartă, în opinci, gata să ne fie ghizi spre linişte şi viaţă trăită cu rost.

De la Podul lui Dumnezeu la locuri aproape de Dumnezeu în 3 paşi simpli:

  • Începem cu urcarea spre Ineleţ pe cea mai scurtă cale de acces. Urcând scara de lemn de 100 de metri, înfiptă în munte de localnici, trecem încet-încet în altă dimensiune. Vizităm bisericuţa dintre cătunele Ineleţ şi Scărişoara şi o vizităm pe bunica Icoana, cea care la 80 de ani e mai iute ca noi.
  • Continuăm cu o zi întreagă în Crovuri – doline carstice formate în mii şi milioane de ani, un soi de “clepsidre pe care apa şi timpul le sapă şi de sus, şi de jos) În funcţie de cât de aventuroşi suntem, vedem Cheile Ţăsnei, Crovul Mare, Poiana Porcului şi Crovul Medved.
  • Duminica ne prinde la Ponoarele, unde ne molipsim de tradiţii locale la Muzeul Casa Amintirilor şi bisericuţa de sub Ştei, aflăm cum s-au format Peştera şi Podul lui Dumnezeu, câmpurile de lapiezuri şi lacurile Zaton

Din bătrâni se povestește că în Peştera din Ponoarele locuia Dracul, oamenii rugându-se lui Dumnezeu să-i scape de el. Atunci, Dumezeu, a lovit cu palma în tavanul peșterii, unde locuia Diavolul, care s-a prăbușit peste intrare. Dar Dracul a scăpat, ieșind pe cealaltă gură a peșterii și s-a agățat cu ghearele de vârful Dealul Peșterii.Dracu s-ar fi urcat apoi pe o stâncă, ce-i poartă numele: Stânca Dracului şi tot el ar fi responsabil de secarea lacurilor.

Locuri: 16

Dificultate: Tura este deschisă atât începătorilor, cât şi celor cu experienţă montană, care vor să se bucure de peisaje de munte faine. Traseul prin Crovuri presupune urcare şi ore de mers susţinut, aşa că recomandăm o condiţie fizică rezonabilă (medie spre bună).

Prețul excursiei: 540 lei (include cazare, 2 cine traditionale, ghidaj la obiective, ghidaj profesionist pe munte, taxa excursie)

Înscrieri până la data de: 22 mai, în formularul de aici (http://bit.ly/1IZ4EI6) sau lasă-ne un mail la hai@mysecretromania.com

Nu este inclus în preț: Transportul şi mesele care nu au fost menţionate. Vom merge cu mașinile personale, vom împărți costul carburantului, care ar trebui să fie in jur de 80 – 90 lei/persoană.

Haideţi cu noi să aflăm legendele, să gustăm mâncare tradiţională şi să ne relaxăm la foc de tabără, alături de oameni inimoşi!

Săptămână faină,
Ioana, Gabi, Oana, Nicuşor şi Felix

Details

Start:
June 3, 2016
End:
June 5, 2016
Event Tags:
, , , , ,

Organizer

Venue