Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pe cărările munţilor – Bucegi

October 21, 2016 - October 23, 2016

250RON

La Mălăiești e o oază de liniște și verde prin care trebuie să treci măcar o dată-n viață. Căldarea de stâncă te așteaptă ca refugiu de nădejde, ca fortăreață strașnică după o zi de urcuș printre versanții deja arămii ai Bucegilor care freamătă și iar freamătă. Câteodată ai parte de live National Geographic, cum au remarcat alți călători, chiar de pe terasa cabanei. Capre și vulpi se strecoară pe ici-colo, zburdă printre stânci în timp ce-ți bei cafeaua. În jurul tău mișună și caii, pe sub masa ta s-ar putea să găsești o pufoșenie de câine pe care-ai vrea s-o ascunzi în rucsac.

La jumătate de oră de urcare pieptiș prin spatele cabanei o să descoperi o panoramă a Bucegilor pe care-ai vrea s-o ai în fiecare dimineață de la fereastra ta, chiar de sub Padina Crucii. Mai mergi un pic și ajungi în căldarea Țigăneștiului, vecina Mălăieștiului, care te-așteaptă și ea să-ți desțelenești oasele la o pauză, la o ciocolată și-o poveste. Mai sus un pic, dai de-o coamă care ascunde un refugiu vopsit în alb și roșu, un cioban și niște zeci de oi. Te mai oprești puțin, dai și acolo ziua bună.

Mai urci un dram, te saluți cu alte câteva doamne împietrite, somptuoase care-ți ies în cărare, te ții de câteva lanțuri înfipte în stânci care te conduc pe platoul Bucegilor. De acolo, pași mărunți și poate vâj care strică frezele spre Vârful Omu. Mai întâi treci și de cele două hornurile de la Mălăiești și admiri de sus căldarea în care o să dormi. Bifezi și poza de summit la Omu, mănânci o ciorbă și te întorci tomnatic pe poteca de vară, la cabana de la care se văd cel mai bine stelele.

Cobori duminică poznaș prin alte păduri, cu alte povești și te oprești la un ceai la Cabana Diham.

*

Diferență de nivel:

prima zi: Bușteni (850m) – Mălăiești (1720m) – 6h
a doua zi: Mălăiești (1720m) – Vf.Omu (2505m) – Mălăiești – 6-7 h (cu opriri și pozne)
a treia zi: Mălăiești (1720m) – Bușteni (850m) – 4-5 h (cu o oprire la Diham)

(PS: în funcție de vreme și de puterile grupului vom purcede către Vârful Omu sau ne vom opri sâmbătă la platou, cu întoarcere la cabană).

Tură recomandată celor cu rezistență fizică și care înțeleg că rucsacul le va fi casă pentru trei zile (detalii despre conținutul lui după ce vă înscrieți).

Locuri: 10

Prețul excursiei: 250 lei (include transport, cazare, gustări, ghidaj, taxa excursie)
Nu este inclus în preț: Mâncarea.

Înscrieri, în formularul de aici (https://goo.gl/forms/QGyTl04lZyZK2ZCa2) sau pe mail la hai@mysecretromania.com

Details

Start:
October 21, 2016
End:
October 23, 2016
Cost:
250RON

Organizer

Venue